Pronunciament de la confederació de les Joventuts Llibertàries de l’horta nord davant el masclisme.

PRONUNCIAMENT DE LA CONFEDERACIÓ DE LES JOVENTUTS LLIBERTÀRIES DE L’HORTA NORD DAVANT EL MASCLISME.

Tenim ben present en la nostra organització el cas de persones que han mostrat un masclisme extremadament interioritzat en el seu comportament, que han atemptat directa e indirectament, de manera voluntària e involuntària, siga ja d’una forma psicològica o física, contra una persona, degradant-la, humil·liant-la i, en definitiva, posicionant-se per damunt de la igualtat entre els éssers humans, motiu pel qual hem decidit pronunciar-nos.

Volem fer vore a la societat, i concretament a la societat valenciana (que és el nostre àmbit d’actuació), que no permetre’m cap relació de poder ni cap abús que impere, coaccione o atempte contra la dignitat de les persones. La nostra actitud és una actitud revisionista, volem re-educar-nos, volem deconstruir-nos conceptualment i poder arribar a combatre les imposicions d’aquest sistema heteropatriarcal que legitima els interessos d’unes determinades persones. Aquest sistema estableix una relació de submissió social per a unes, reflexada en una relació d’autoritarisme social també en l’àmbit personal, i legitima el privil·legi social d’altres.

Ja que estem en contra d’aquestes relacions socials jeràrquiques (en tots els àmbits i aspectes de la vida fins on pugam tenir coneixement) que preserven un sistema que ens duu oprimint durant segles, hem de dir que davant qualsevol actitud de la que tingam constància relacionada amb l’opressió, tant dins de la organització com en els nostres espais o en les relacions amb altres col·lectius i afinitats ideològiques, qüestionarem, investigarem, condemnarem i combatirem el masclisme, revisant les nostres actituds periòdicament i vetlant per dur una militància política activa, d’acord amb els nostres principis.

Per tot això, volem pronunciar-nos i deixar clar que tots els casos de masclisme dels quals hem tingut constància, tant per gent que militava a la nostra organització com per gent externa a nosaltres, han sigut condemnats i perseguits. Però també volem expressar que som conscients de l’educació que hem rebut, de la cultura predominant i de l’actitud masclista fins i tot en persones que autodenominades “feministes”. Llavors, creiem en l’autocrítica individual i col·lectiva, que busque un millorament del propi ésser humà, per tant considerem que tota persona pot arrepentir-se dels seus actes i mostrar una predisposició a canviar. És el nostre deure no condemnar de per vida a aquelles persones que tinguen determinats comportaments, fets o actituds, condicionats per la educació heteropatriarcal i la influència socio-cultural. Som conscients que les persones, amb esforç i voluntat, poden deconstruir-se i canviar; però que pensem que hi han accions intolerables que mai perdonarem.

Les accions què mai perdonarem ni oblidarem seran totes aquelles que, d’una manera reiterada o esporàdicament, van condicionar la vida d’una persona, atempant contra la seua integritat moral o física, no respectant la seua dignitat com a persona, degradant-la, en definitiva, actituds d’autoritarisme i d’abús. Per això, aquestes actituds tant deplorables seran dondemnades encara amb més ràbia i fermesa quan vinguen de persones amb afinitat, i ens sentirem enganyades i manipulades, de manera que, encara que creguem que les persones poden canviar i millorar, no permetrem la seua militància, ni la seua presència als nostres actes i activitats.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s