ENCAPUTXA’T PER DONAR LA CARA

img-20161107-wa0001

NO ENS RENDIM! Malgrat la seua repressió, ens encaputxem com a forma de protesta, ens encaputxem per donar la cara, perquè cap mordassa ens callara mai, ni ens dobleguem ni ens doblegaren. Quan la burgesia, particularment les seues capes més reaccionàries no poden seguir dominant per procediments democràtics, apel·la als mètodes més reaccionaris de la dominació feixista. Per això plantem cara, eixint al carrer per denunciar el feixisme, tant el que actua al carrer com l’institucional. I ho fem recordant que a l’actual sistema polític i social, hereu del franquisme, li diuen democràcia i no ho és. En realitat, el règim borbònic amb la seua Constitució monàrquica i capitalista, no és sinó la continuació del franquisme amb altres formes. Com va dir el dictador, tot quedava nugat i ben nugat.

Els aparells de l’estat franquista no es van depurar i els canvis van ser únicament de nom. Així, el Tribunal d’Ordre Públic, es va transformar en l’Audiència Nacional, amb el mateix objectiu repressor de la lluita del poble. Policies, militars, jutges servidors del franquisme, inclosos no pocs torturadors i criminals, van continuar i continuen als seus llocs. Molts polítics franquistes, es van transformar en demòcrates de tota la vida. Actualment el cap de l’estat és el fill del successor designat per Franco, mostra del continuisme del règim feixista en les institucions, mentre encara hi ha preses i represaliades polítiques, colpegen i torturen a immigrants en CIES i fronteres i neguen el dret a l’autodeterminació dels pobles convertint l’estat espanyol en una presó per a aquests.

Els grups feixistes han actuat i actuen amb una considerable impunitat, amb nombrosos vincles amb els aparells de l’estat. La seua actuació ha causat milers de víctimes, moltes d’elles mortals. El feixisme és el gos de presa del capital, que el manté com a força de reserva i per a fer-ho servir contra la lluita obrera i popular. El burgès assenyala i el feixista apunyala. Estem vivint una profunda crisi capitalista, que s’intenta fer pagar al poble treballador. Les retallades de drets són continues i s’agreujaran en el futur més immediat. Contra elles serà imprescindible l’organització i la lluita obrera.

El feixisme és una forma extrema de capitalisme, a la que el capital recorre quan, per tal de mantenir la seua dominació, ho veu necessari. Per això, l’antifeixisme conscient no pot deixar de ser anticapitalista. El feixisme és també una ideologia xenòfoba, racista i masclista, és per aquest motiu que anticapitalisme, antirracisme i feminisme han de ser principis bàsics i irrenunciables del nostre moviment.

En aquesta jornada volem també recordar a totes les víctimes de la violència feixista, masclista, patriarcal i de l’odi racial: a Carlos, a Guillem, a Lucrècia, al recent assassinat en setembre de Jim Joonas en Helsinki, per part de feixistes pertanyents a una formació neonazi quan es manifestava en contra ells; i a tantes altres i també a quants han dedicat la seua vida a lluitar contra les injustícies. Entre ells els quasi mil afusellats i afusellades a Castelló al Riu Sec entre 1939 i 1945, companyes nostres que no hem d’oblidar. Continuar la seua lluita serà sempre el millor homenatge. Continuar la lluita és i serà el nostre compromís.

CONTRA EL FEIXISME ACCIÓ DIRECTA!

BRIGADES ANTIFEIXISTES CASTELLÓ

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s